Suzanne de Ruig: Waar doe jij het voor?

Suzanne de Ruig is mede oprichter van JIMwerkt en finaliste voor de Gouden Bezem. Eerder heeft zij over haar werk gesproken tijdens een online themabijeenkomst van Nieuwe Bezems. Toen Riemie van Dijk haar tijdens de themabijeenkomst vroeg naar haar persoonlijke ‘Big Why’, gebeurde er iets bijzonders in de groep. Er ontstond verbinding en energie. Wie Suzanne is, kun je lezen in deze blog. Inmiddels stelt Suzanne steeds vaker zelf de why vraag.

Tijdens de bijeenkomst gaf Suzanne als eerste een inkijkje in haar beweegredenen. Daarna volgde het ene na het andere verhaal van deelnemers. Het leek alsof we ons allemaal verbonden voelden: met onszelf, elkaar en de wereld. Dat is wat storytelling doet, concludeerde ik toen.

Ruim een half jaar later herinnert Suzanne zich deze gebeurtenis nog heel goed. “Het heeft mij geholpen mijn verhaal te vertellen, iets waar ik tot dan toe tegenaan hikte. Mijn verhaal vertellen is niet een trucje, maar een manier om te zorgen voor contact tussen mens en mens. Wat ik nu tijdens presentaties over JIMwerkt steeds meer doe, is mensen vragen: waar raakt het jullie, waar doe jij het voor?”

Kort geleden nog merkte Suzanne nog hoeveel impact echt contact maken heeft. “Wat je nu zegt, raakt me veel meer dan de door jullie opgetuigde kerstboom”, zei een welbespraakte mevrouw uit het publiek die al jaren meeloopt in de jeugdzorg. Kennis delen is één ding, weet Suzanne. Echt contact maken zorgt voor verandering. Ze gaat nu promotieonderzoek doen, waarbij ze het gesprek aan zal gaan met jongeren, hun ouders en professionals: wat is jouw pijn en als dit jouw pijn is wat moet er dan veranderen?  “Zo ga je met elkaar innoveren.”

Nieuwsgierig naar JIMwerkt?

In het boek ‘Gezond verstand in het Sociale Domein deel 2’ vind je het complete verhaal over Suzanne de Ruig. Daarin ook de verhalen van andere gedreven professionals, die een bezem willen halen door het Sociale Domein. De officiële presentatie van het boek vindt plaats op vrijdag 23 september. Je kunt het nu al bij voorinschrijving bestellen via de onderstaande knop


Vorige
Vorige

Alles begint met een klik - over het dichten van het gat tussen vraag en aanbod

Volgende
Volgende

Fatoş Ipek-Demir: De Turkse Hugo Borst