Nieuwe Bezems en Werkgeluk

Veel professionals in het sociale domein lopen tegen regelgeving aan in hun werk. Is dat bij jou ook het geval? Je hebt voor je opleiding en je beroep gekozen om het verschil te maken, voor zingeving in je leven en daarmee werkgeluk. Je wilt mensen ondersteunen om gelukkig en zelfstandig te kunnen leven. Je ziet met name de lokale regelgeving als beperkend voor je werk. Maar wist je dat de landelijke wetgeving ruim genoeg is om je creativiteit in te zetten om mensen goed te kunnen helpen?

Het zijn de gemeenten en de zorgverzekeraars die alles hebben dicht geregeld. Wist je dat je met jouw teamleider en jouw beleidsadviseur in gesprek kunt gaan als de verordening en de beleidsregels belemmerend zijn om je werk goed te kunnen doen? Want de verordening is vastgesteld door jouw gemeenteraad en de beleidsregels door jouw college van Burgemeester en Wethouders. Dus jouw gemeente kan die zelf veranderen! Wees een Nieuwe Bezem en vind weer zingeving en geluk in je werk!

Nieuwe Bezems zijn mensen die het verschil maken en zich weinig aantrekken van de regels. Die eerst kijken naar wat iemand nodig heeft en vervolgens dwars door alle schotten en regels heen gaan om te zorgen dat mensen gelukkig worden. Dat kan een Wmo consulent zijn, maar het zijn ook individuele zorgverleners die uit het systeem zijn gestapt en hun eigen stichting hebben opgericht om het beter te doen.

De winnaars van de Gouden Bezems 2021 Maria Wijnmaalen van het Uitwijkteam in Rotterdam en Jolanda van Adrichem van de Stichting Weet hoe je Leeft in Almere zijn ook uit het systeem gestapt en hebben er daarmee voor gekozen om mensen goed te ondersteunen. Daarmee hebben zij weer hun werkgeluk gevonden.

Werkgelukfestival en uitreiking Gouden Bezems 23 september

Dit jaar zijn er weer 34 mensen en organisaties genomineerd voor de Gouden Bezems 2022. De jury is nu bezig met de beoordeling van de nominaties. Uit de longlist van 34 kiest de jury er 6 voor de shortlist waarmee zij in juni in gesprek gaat. De jury reikt de Gouden Bezems uit tijdens het Werkgelukfestival van Sociaal Domein Online in het Groningse Tolbert. Het wordt een echt festival met tenten en foodtrucks op het mooie terrein van Sandra Russell van “Little Britain”. Via deze link lees je meer over het festival en hoe je je kunt inschrijven. Tot 1 juli kun je gebruikmaken van de vroegboekkorting, die overigens voor de eerste 50 deelnemers beschikbaar is

Vorige
Vorige

David en Goliath

Volgende
Volgende

Popeye momenten