Doe wat je kunt, je kunt altijd iets

Door Anne Vrieze

Ik leerde Sandra Jacobs kennen toen ik mijn eerste boek aan het schrijven was. Iemand uit de club van mijn schrijfcoach attendeerde me op Sandra, die op hetzelfde moment bezig was met het schrijven van haar boek “O, dus dát is Wmo!”- verhalen van over de drempel. Ik maakte contact met Sandra op LinkedIn en las haar mooie humoristische en compassievolle blogs over wat ze allemaal meemaakt in haar werk als Wmo adviseur. Nu hebben we regelmatig contact op allerlei gebieden in het sociale domein.

Sandra is actief als ‘de Wmo Adviseur’. Ze schrijft, spreekt, spiegelt en spart. Als zelfstandig Wmo adviseur werkt ze voor verschillende opdrachtgevers. Met haar voeten in de klei als Wmo-specialist, jobcoach en expert second opinions. Ook is zij in te huren als vraagbaak / sparringpartner bij ingewikkelde casussen en organiseert ze interactieve inspiratiesessies voor Wmo-ers én niet Wmo-ers. Sandra zet mensen graag aan het denken over waarom we doen wat we doen met ons allen,  wat hiervan de invloed is op onze omgeving en hoe we dit beter kunnen doen.

Voor het nieuwe boek Gezond Verstand in het sociale domein in Praktijk, dat ik samen met Riemie van Dijk aan het schrijven ben, heb ik Sandra geinterviewd voor haar eigen verhaal. Zij werkt vanuit haar missie “Als je de wereld anders inricht zijn minder mensen beperkt”. Want ja, met hele simpele dingen kun je de straat toegankelijk maken. Denk daarbij niet alleen aan afritjes, maar ook aan de hoogte van brievenbussen en beltableaus van appartementencomplexen. Denk ook aan de sociale toegankelijkheid van de samenleving: Hoeveel mensen met beperkingen zijn er in jouw sportclub of zangvereniging?

Sandra zegt dan ook: “Doe wat je kunt, je kunt altijd iets. Zij vindt dat iedereen een “incluencer” zou moeten zijn zodat we met zijn allen de wereld een beetje mooier maken! Dus verspreid de hashtag: #beanincluencer!

Nieuwsgierig?

In september 2022 verschijnt het boek ‘Gezond verstand in het Sociale Domein in Praktijk’. In dit boek vind je het complete verhaal van Sandra en 13 andere gedreven professionals die de bezem willen halen door het Sociale Domein.

Voor de nominatie voor de Gouden Bezem 2021 heeft Sandra haar verhaal verteld in deze video: https://youtu.be/hME-UvtlCpc

 

 

Vorige
Vorige

Hoe werk je effectief samen in het sociaal domein?

Volgende
Volgende

Van online stamtafel naar offline gezondheidshuis