De finalisten voor de Gouden Bezems zijn bekend!

De finalisten voor de Gouden Bezems 2022 zijn bekend. De onafhankelijke jury, zijnde de genomineerden en de winnaars van 2021 Frans Douw, Sandra Jacobs, Rivelino Rigters, Jolanda van Adrichem en Maria Wijnmaalen, hebben zes finalisten genomineerd. De finalisten zullen op vrijdag 23 september tijdens het Werkgelukfestival te horen krijgen wie de Gouden Bezems in ontvangst kunnen nemen.

De finalisten voor categorie 1, Personen en organisaties, zijn:

Fatos Ipek is het boegbeeld voor de oudere migranten. Ze zet zich in, spreekt zich uit en vraagt consequent aandacht voor deze groep mensen, die hier hard gewerkt hebben en nu oud worden in en systeem dat niet aansluit bij hun wereld. De Turks-Nederlandse Fatos Ipek, die zag dat haar eigen vader in de zorg tegen extra problemen aanliep, heeft de stichting Oudere Migranten aan Zet (OMAZ) opgericht. ‘Ik kom niet alleen voor de huidige generatie oudere migranten op. Ik ben ook de oudere van de toekomst,’ zegt zij.

Suzanne de Ruig is mede-oprichter van JIMwerkt, een organisatie die zorgt voor een buddy vanuit het eigen netwerk, een JIM (jouw ingebrachte mentor), waarmee jongeren duurzaam geholpen worden. JIMwerkt helpt jongeren hun beschadigde netwerk te herstellen. Daardoor ontstaat een duurzame oplossing in plaats van een tijdelijke.

Piet Broenland is ervaringsdeskundig op gebied van verslaving en detentie en draagt zijn passie, het ondersteunen van mensen die de weg bewandelen die hij zelf heeft bewandeld, sterk uit. Piet denkt mee met deze mensen maar hij denkt ook mee met instanties waar deze mensen aankloppen voor hulp. Hij heeft veel kennis op dit gebied en is op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen. Met mensen als Piet zit de wereld er een stuk beter uit.

De finalisten voor categorie 2, projecten en activiteiten, zijn:

Asha Lachman, oprichter van de stichting Everyday People. Deze stichting biedt hulp aan alledaagse mensen met ongewone problemen. De stichting helpt iedereen die hulp nodig heeft. Vooral daklozen, ouderen en kwetsbare kinderen hebben de aandacht.

Caroline Struik, initiatiefnemer van Beyond Bars Institute. Deze organisatie wil via educatie in gevangenissen zorgen dat mensen na ontslag een nieuwe start kunnen maken en daarmee terugval voorkomen. Ook staf en directie worden getraind. Intussen heeft het Beyond Bars Institute meerdere trainers en is uitgebreid naar Peru, Australie en Engeland.

Sander de Hosson, longarts en initiatiefnemer van Carend. Carend zet zich in voor de allerbeste palliatieve zorg. Hiermee wil hij zelf de verandering in gang zetten, want hij vindt dat er in opleidingen aan universiteiten en hogescholen te weinig aandacht is voor palliatieve zorg. ''Ook als je niet meer beter wordt, verdien je de beste zorg!' vindt hij.

Wij feliciteren alle finalisten met hun nominaties! Vanaf eind juli zullen wij hen via blogs op de website www.nieuwebezems.com en op de sociale media aan jullie voorstellen.

Vorige
Vorige

Asha Lachman: Niet iedereen heeft het goed

Volgende
Volgende

Zout