Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Door: Anne Vrieze

Riemie van Dijk en ondergetekende zijn druk bezig met het schrijven van het boek Gezond Verstand in het Sociale Domein in Praktijk. Dit is het vervolg op het eerste boek Gezond Verstand in het Sociale Domein waaruit de beweging van Nieuwe Bezems is ontstaan. Het eerste boek ging over wat nodig is om het sociale domein schoon te vegen van bureaucratie. Het tweede gaat over de mensen en organisaties die dat daadwerkelijk doen. Waaronder het verbindersplatform Sociaaldomeinonline. Met Mandy Peper en Summer Koster, de initiatiefnemers, had ik een inspirerend gesprek.

Toen wij startten met de beweging van de Nieuwe Bezems begonnen ook Mandy en Summer met een nieuw initiatief: Sociaaldomeinonline. Hiermee wilden zij mensen met elkaar verbinden die op basis van praktijkervaring allerlei ideeën hebben hoe het sociale domein beter kan functioneren zodat we er met elkaar voor kunnen zorgen dat mensen zich echt geholpen voelen en gelukkig worden. Dat sloot natuurlijk perfect aan bij de missie van de Nieuwe Bezems, die aan mensen de vraag stellen: “Waar wordt u nou eigenlijk gelukkig van?”.

Sinds onze ontmoeting werken wij nauw samen met Sociaaldomeinonline. Summer en Mandy hebben als juryleden de eerste Gouden Bezem naar winnaar Ronald Helder gebracht, dat was een leuke en grappige reis met allerlei omwegen door het bos die we tijdens het online evenement konden volgen via Zoom! Dit jaar hebben we dan ook besloten om de uitreiking van de Gouden Bezem 2022 en de boekpresentatie onderdeel te maken van het Werkgelukfestival op 30 september zodat nog meer sociaal werkers, jeugdwerkers en ervaringsdeskundigen kennis kunnen maken met mooie initiatieven.

Inmiddels heeft Sociaaldomeinonline zich ontwikkeld tot een platform met op LinkedIn maar liefst 17.000 volgers! Veel Verbinders, die aangesloten zijn bij Sociaaldomeinonline, hebben elkaar gevonden en samen mooie projecten opgezet. Zoals de WWZ Academie, die voor haar werkzoekende cursisten samen met ICQ Talentprofs, Natuurlijk Inclusief en Sociaaldomeinkompas het reintegratieproject Springplank sociaal domein is gestart.

Wil je lezen hoe Sociaaldomeinonline tot stand is gekomen en waar ze nu staan?

In september 2022 verschijnt het boek ‘Gezond verstand in het Sociale Domein in Praktijk’. In dit boek vind je het complete verhaal van de Sociaaldomeinonline en andere mooie initiatieven die de bezem halen door het sociale domein.

 

Vorige
Vorige

Van online stamtafel naar offline gezondheidshuis

Volgende
Volgende

De big Why van Riemie en Anne