Rick Brink reikt Gouden Bezem Awards uit


“Almeers en Rotterdams initiatief in sociaal domein zijn vernieuwend”

UTRECHT – Rick Brink, voormalig minister van gehandicaptenzaken, heeft dinsdag 18 mei de Gouden Bezem Awards uitgereikt aan een ‘moedige en creatieve professional en organisatie in het sociale domein’. Tijdens het ‘Inspiratievent Gouden Bezem 2021’ van organisator Anne Vrieze van de WWZ Academie namen de winnaars Jolanda van Adrichem en Het UitwijkTeam deze award in ontvangst.

Organisator Anne Vrieze van de WWZ Academie kijkt terug op een zeer geslaagd hybride evenement. "Met de beweging Nieuwe Bezems willen we van systeemdenken naar mensdenken; de mens moet weer centraal komen te staan in zorg en welzijn. En met deze awards vragen we aandacht voor alle fris- en dwarsdenkers die op een innovatieve wijze op zoek gaan naar wat wel kan in het woud van regels. Alle genomineerden waren steengoed en ik feliciteer de winnaars van harte.”
In februari en maart konden professionals en organisaties zichzelf of een ander aanmelden voor deze award. Van de zes genomineerden kregen Jolanda van Adrichem en Het UitwijkTeam op dinsdagmiddag 18 mei de Gouden Bezem Award overhandigd door Rick Brink, voormalig minister van gehandicaptenzaken.

Jolanda van Adrichem
Winnaar Van Adrichem begon in 2014 de Almeerse stichting ‘Weet hoe je leeft’, een dagbesteding en leerwerkbedrijf. Van Adrichem behandelt anderen zoals zij zelf behandeld wil worden en laat ze mensen deelnemen nog voor zij een indicatie hebben. Mocht er geen indicatie komen voor deelnemers, lost Van Adrichem het op een andere manier op. Op deze manier helpt ze mensen met beperkingen toch deel te nemen aan de samenleving.

Het UitwijkTeam
Het UitwijkTeam is een Rotterdamse uitvalsbasis voor zorgverleners die te maken krijgen met problemen bij een hulpvraag. Vaak gaat het dan om lastige casussen, waarbij de cliënt geholpen moet worden, maar tegen obstakels in het huidige systeem of regels aanloopt. Zowel zorgverleners als mantelzorgers als ook familieleden kunnen bij Het Uitwijkteam aankloppen.

Over ‘Nieuwe Bezems’
Nieuwe Bezems is een beweging in het sociale domein, die de mens centraal stelt in het sociale domein. Initiatiefnemer Anne Vrieze: “We willen dat beleidsmakers, adviseurs en andere professionals in dit vakgebied weer met gezond verstand gaan denken en werken in het sociaal domein. Het geluk van zorgvragers willen we op nummer één zetten. Dit doen wij samen met een community van changemakers - Nieuwe Bezems - die werkzaam zijn in het sociaal domein.” In maart was de eerste Nieuwe Bezems-webinar voor ervaringsdeskundigen, innoverende Wmo-consulenten, wethouders en sociaal ondernemers. Inmiddels hebben uit heel Nederland meer dan negentig ‘Nieuwe Bezems’ zich aangemeld voor deze positieve beweging. Volgend jaar organiseert Anne Vrieze dit wederom en zal er een nieuwe Gouden Bezem Award uitgereikt worden.
Voor meer informatie: www.nieuwebezems.com

Vorige
Vorige

Videoverslag Inspiratievent Gouden Bezem 2021

Volgende
Volgende

Even voorstellen: genomineerde Het UitwijkTeam